Fylld pasta

I Italien finns det tusentals olika typer av fylld pasta. Varje ort har sina egna varianter med egna namn. Det som skiljer är fyllningen och hur pastapaketet den ligger i ser ut.

Fylld pasta har många fördelar. Den brukar vara uppskattad av alla i familjen och är den redan färdig är det en snabb och lättlagad rätt.

Vill man göra ravioli eller tortellini från grunden tar det så klart lite mer tid. Men när man väl lärt sig är det inte alls speciellt svårt. Samtidigt som det är ett utmärkt sätt att göra något gott av rester.

Det går inte att torka den hemgjorda fyllda pastan men istället man kan frysa den. Sen är det bara att ta fram och lägga de frysta pastakuddarna direkt i kokande vatten. Vill man kan man göra en enkel tomatsås eller så servera man dem som de är med ett par skedar pasta vatten, en klick smör och lite riven parmesanost på varje portion.

Nedan hittar du några enkla recept på fylld pasta. När du lärt dig dem kan du enkelt byta ut ingredienserna mot det du för stunden har och göra nya fantastiska pastasorter.