Färgad pasta

Att göra färgad pasta är enkelt. Med morötter blir degen gulorange, med rödbetor blir den rosaröd och med spenat blir den grön. Har du tillgång till bläckfiskbläck kan du göra svart pasta och med en klick tomatpuré blir den orange.

Det behövs inte alls mycket grönsaker för att färga pasta och det spelar ingen roll hur de ser ut. Därför är det här ett jättebra sätt att göra något av en gammal morot eller rödbeta som blivit över och som annars skulle kastas.

Koka först grönsakerna tills de är mjuka och gör sedan puré med hjälp av en mixerstav. Har du ett manuellt redskap för att passera grönsaker är det jättebra att avsluta med att köra purén genom det annars räcker det med att pressa den genom en trådsil med en slickepott.

Sen använder du basreceptet för pastadeg som du hittar här och tillsätter max 20 gram puré per 100 gram mjöl.

Grönakspuré är ganska blöt så du bör inte ta mer puré än i receptet ovan. Det kan ändå hända att din pastadeg blir lite för lös men då blandar du bara i lite mer mjöl tills du tycker att degen har bra konsistens.

Låt sedan degen vila i minst en halvtimme innan du gör din pasta.