Nässeltimbal

4 pers.

  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g förvällda hackade nässlor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1/2 kryddmått vitpeppar
  • 4 st 1,5 deciliters portionsformar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150’
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Pressa vattnet ur nässlorna. Blanda äggsmeten med nässlorna och krydda med salt, muskot och peppar 
  3. Fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra portionsformar
  4. Grädda formarna i vattenbad ca 30 min eller tills timbalerna stelnat
  5. Skär runt kanterna med en liten bordskniv och stjälp försiktigt upp timbalerna på tallriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *