Nässelsoppa

Nässelsoppa för 3-4 personer

Ingredienser

  • 200 g förvällda grovhackade nässlor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Tillbehör 

  • Ägghalvor
  • Bröd

Gör så här 

  1. Fräs lök och nässlor i smöret i en soppgryta i 2-3 minuter. Strö över mjölet under omrörning. 
  2. Häll ner buljongen och kör med mixerstaven så att spenat och lök blir finfördelade.
  3. Vispa ner grädden i soppan och låt den koka på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med ägghalvor och bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *