Pastörisera i diskmaskinen

Genom att köra sina färdigtappade flaskor med äpplmust eller någon annan hemgjord dryck i diskmaskinen på maxtemperatur kan man enkelt och smidigt pastörisera dem och sedan kan de förvaras i rumstemperatur under lång tid utan att bli dåliga. Tänk bara på att temperaturen måste gå upp till minst sjuttio grader under tjugo minuter för att dina drycker verkligen ska bli pastöriserade.

Enligt tillverkaren är den högsta temperaturen i min diskmaskin 65 grader. Men jag pastöriserar ändå min must i den och förvarar sedan flaskorna i källaren. De har aldrig blivit dåliga så jag skulle tro att den faktiskt når en högre temperatur än knappen visar. Men min must alltid är slut efter tre, fyra månader så jag vet inte säkert hur länge den går att spara men jag skulle gissa att den håller minst ett år. Det lönar sig alltså att testa. Det värsta som kan hända är ju att musten eller drycken jäser eller blir dålig och då vet du att din diskmaskin inte är lämpad för pastörisering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *